Red Rocket

Satt igår och gick igenom allt vikinga material från förra veckan i Redcine med ett Red Rocket kort. Hade större förväntningar. Har kört igenom ett par projekt i Redcine nu och det är väldigt buppigt arbetsflöde, looken man ger försvinner imellan åt och en massa andra konstiga fel. Det största så klart att programmet väljer att lägga av med jämna mellanrum. Men hade någon vag förhoppning om att kortet skulle lösa detta men så var inte fallet. Det tog framför allt sjukt långtid att konvertera highspeed materialet, de övriga materialet flöt på bra bara diskens hastighet som var problemet.

Parkour V 2.0

Vi spelade in en Parkour film för ett par veckor sedan, nästa film blir ju definitivt med TRET i huvudrollen.

En filmares hem

Jo de är helt logiskt att använda sitt vardagsrum för inspelning av musikvideo och fylla en babypool och lägga Regina Lund i den. Att riva ut sitt sovrum och tejpa upp tapeter på väggen. Att använda innergården för köra upp en skylift med Janne Bylund i. Eller bara experimentera någon natt med 5D och stopmotion. Ibland glömmer jag att vi är två i detta hus och förstod det på detta inlägg:

http://susannamagdalena.blogspot.com/2010/10/tank-vad-man-kan-hitta.html

Jo min kära dessa löv ska användas för att först torkas sedan doppas i bensin för att filma i slowmotion när de brinner upp. Underbart med ett stort hem!

PS. Ni som har möjlighet försök hinna förbi och titta lite på kortfilmsfestivalen, massor av bra film!


Från Knospen wollen explodieren

Från Torsby till Västerås

Under några stressade dagar i somras var jag med och hjälpte byrån Oddville att producera en film om en förhoppningsvis kommande skidtunnel i Västerås. Då ursprungstanken var att filma i en riktig skidtunnel uppe i Torsbyn fick vi vara kreativa när vi fick reda på att vi inte fick vara där ett par dagar innan inspelning. Min roll vara att regissera tillsammans med Mattias från byrån och hjälpa till före och under inspelningen. All post är gjord av Oddville, snyggt jobbat!

[flv:http://sothisiswhy.com/wp-content/uploads/2010/10/Vasteras.flv 600 340]

Spinn

Fick igår reda på att den kampanj som Populate(mitt crew:) hjälpte reklambyrån Sprida att genomföra har blivit nominerad i Spinn. Grattis Sprida, Populate och övriga som varit involverade.
http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article2496551.ece

[flv:http://sothisiswhy.com/wp-content/uploads/2010/10/GS.flv 600 340]

Bakomfilm från Raubtier

Hittade denna lilla film på Raubtiers hemsida. De är en bakomfilm från helgens inspelning där jag regisserade deras kommande musikvideo.

Fick bilder via mail

Vi körde ett lite större intern-event med en kund för ett par veckor sedan och igår damp det ned en mail med ett gäng bilder från dagen. Vi hade producerat en massa filmer och upplägget under dagen var att det skulle kännas Jay Lano så allt skulle även upp live på en stor duk. Vi hade ett fyr-kamera team var av en steady. Tyckte det blev en nice dag och måste säga att företaget i fråga vågade verkligen vara kreativa och tänka annorlunda!

De lilla bullet time projektet

Går framåt, här är några bilder från första on-line fixen.

Musikvideo med mycket vikingar

Hel helg… trött och jäkligt nöjd. Nu är de go natt!

Svärmors hemgjorda vantar…

… har fått varit med i både reklamfilm och i musikvideo med Regina Lund. I veckan filmade vi en enkel och rolig liten musikvideo. Det finns en njutning av dessa enklare mindre roddiga projekten. Lagom mycket folk och det finns uttrymme att kvaliten på filmen inte behöver vara topp, de blir inte en sämre produkt av det.

Nästa helg blir det musikvideo igen, mycket mer roddigt. 20-tal skådisar som ska slå på varandra med vikinga svärd. Ska bli kul för ska köra RED Rocket på posten och se flödet för RED materialet där. Känns som det är ett nytt vägval varje gång man postar RED material så jag hoppas mycket på Rocket kortet.

Det blev nästan en bullet time

Har ju funderat över detta fram och tillbaka hur vi skulle lösa en bullet time med liten budget och resultatet blev en variant med upphängning, slow motion på kameran, rälls och en hel del 3d och compositing. Här är bakomfilmen för filmen vi spelade in för ca en vecka sedan. Nu är det härliga postproduktionen kvar!

[flv:http://populate.se/wp-content/uploads/2010/10/parkour_1.flv 600 320]

Att aldrig hinna med

Planera, vara kreativ, studera, vara med flickvän, läsa, se serier, gå på bio, klättra, gymma, löpträna, gå på möten, redigera, umgås med vänner, träffa familj osv.

Tiden räcker inte riktigt till, så är det bara. Just nu får jag väl skylla mig själv lite studerar heltid, jobbar på papperet 80 % (verkligheten är någon annan), har anmält mig till lite fler löp lopp och älskar att hänga på klätterväggen. Men allt jag gör trivs jag med så det är tufft att välja bort.

Det är tur att man har en flickvän som älskar samma sak som jag gör, här är ett gäng bilder från vår klätter resa i Italien, kom hem för någon dag sedan!