100-wattaren

Populate är nominerade tillsammans med byrån WJOS i 100-wattaren. De bidrag som är nominerat filmades från mitt sovrummet och jag hjälpte till med regin. Det var både en tv reklams kampanj samt en viral del där man kunde skriva ett kort meddelade och få Janne Bylund att skicka det vidare.

Här är reklamfilmen
[flv:http://sothisiswhy.com/wp-content/uploads/2010/11/RELATION3_1.flv 600 400]

Så idag var jag iväg och handlade in en ny kavaj, får hoppas att det går bra på prisutdelningen den 9 december. Här finns kampanjsiten, http://baten.relation.se/

Vad gör ett jobb roligt?

Ja de finns nog ingen riktig sanning på den frågan och den är nog jäkligt individuell. Jag har själv plöjt lite management böcker och tycker det är en intressant fråga. Två vanliga parametrar som kommer upp i många böcker är två faktorer engagemang och tillfredsställelse av jobbet. Man kan ju tex älska sitt jobb med avsky sin arbetsplats, man har alltså hög tillfredsställelse av jobbet men lågt engagemang.

Så en nyckelfaktor är ju att man måste älska det man gör. Men problemet är att fortsätta att älska sitt jobb, för allt är roligt minuten man börjar göra något men frågan är om det är lika kul ett år senare. Enligt mig så handlar detta mycket om att ha möjligheten att utvecklas att ta nytt ansvar och att hela tiden växa. Om grundförutsättningen finns, jag gillar mitt jobb, så tror jag den enda parametern som behövs utöver det är möjligheten att utvecklas med det man gör. Utvecklingen måste ju vara precis över den takt som individen känner sig bekväm med (enligt mig). Då är det konstant en utmaning.

Engagemang är en mycket svårare fråga. Jag tror att många ledare tolkar engagemang som att vi ska göra allt tillsammans och besluta allt tillsammans. Men enligt mig vet jag inte om det är rätt. Jag är personligen jävligt trött på att välja pensinonsfonder, elbolag, försäkringar osv. Jag orkar inte detaljstyra hela mitt företagsutveckling, nej det är inte engagemang enligt mig. Problemet är ju också att vi gärna jämför, de är vi människor jäkligt duktiga på att hitta “de gör så” och “Där får man gör si”. Jag hörde engång ett spelbolag som var tvungna att ställa in deras elskåp så de stängdes av kl 22.00 för att tvinga personalen att gå hem. Hur skapar man ett sådant engagemang? Jag tror nyckeln ligger i att man tillsammans skapar en produkt som alla känner sig nöjda med och kan stå bakom. Något som betyder något. I spelföretagets fall så tror jag att utvecklarna som är anstälda där inte är så intresserade av att engagera sig i företagets balansräkning men de är sjukt viktigt för dem att det spel som de utvecklar är ett spel som de kan stå för. Så engagemang, tror jag, handlar om vad företaget har för kunder och producerar för typ av produkter.

Min vecka
Jag kom hem fredagsmorgon/torsdags natt från Tyskland där jag varit och filmat på en stor mässa. Vi var där i fyra dagar och hann under dessa dagar producera ett 20-tal filmer. En rolig sak med mitt jobb är att man får sätta sig in och förstå andra människor och deras jobb och med åren har jag blivit ganska duktig på att snabbt förstå och sätta mig in i företag. De filmer vi gjorde var för en microsite som dokumenterade vad som hände på mässan men även ett par produktfilmer för senare användning. Och för att bevisa min tes ovan så älskar jag mitt jobb, de är mångt och mycket en mental inställning som man hela tiden måste jobba på “Man måste älska striden mer än resultatet” finns det något uttryck som jag verkligen gillar. När det kommer till engagemang så kände jag mig stolt över det vi presterade, sätt till förutsättningarna, så var det riktigt jäkla bra(enligt mig). Det hjälpte självklart till att företaget vi jobbade för kändes extremt engagerade för de hade gjort en jätte insatts och byggt en fantastisk monter de hade vann priser för sina produkter och allt detta smittar av sig. Här är urlen till micrositen http://smartfarmingworld.com/

En av filmerna vi gjorde:

Prisutdelning för företaget vi jobbade för:

PS. Lite förenklad världsbild….

Från Metall vid Uppsala högar till Kossor i Tyskland

Igår eftermiddag/kväll stod vi ute i duggregnet och filmade fortsättningen på metallvideon med vikingar. Allt gick prima ända fram till att vi blev bortkörda… Byråkratin har sina för och nackdelar.

Idag är man i Tyskland på någon form av jätte mässa för boskapsskötare. Med levande kor på mässan….

Olympus på high speed marknaden

Ja att de funnits där en tid är inget nytt men då har de framförallt används till medicinska syften. Men de verkar som de är intresserade av att bredda marknaden och även komma in på filmindustrin och konkurrera med bla Phantomen. I alla fall var det min tolkning när vi fick erbjudande att testa deras I-speed kamera i en produktion (http://www.olympus-ims.com/en/hsv-products/). Kameran har nikon gluggar och de jag verkligen gillade med den jämfört med Phantomen var flödet att filma. Istället för en separat dator som ska kopplas upp via ethernet så har de en separat monitor som följer med. Efter att ha spelat in ditt klipp så väljer du ut den del du vill ha och för över den till ett vanligt SD minne. Enkel process. Dock var det mycket annat som inte kändes så filmanpassad, kontaktstandarder, tror att kylan påverkade den när vi använde den och batteri standarder. Men i framtiden så kanske vi får se Olymus kamerorna mer på high speed filmmarknaden.

kortfilmer

Var ju kortfilmsfestival här i Uppsala förra veckan och jag kan bli lite trött på allt flum. Visst flumigt med en mening och ett syft helt ok men de är de där övergjorda “jag är en konstnär” som gör mig trött. Men, alla lika alla olika.

kommer ihåg denna kortfilm, tror jag såg den när jag gick på stockholmsfilmfestival när jag pluggade på filmskola. Me like!

kompromiss

jo de får man göra ibland men det är svårt när man har för många kunder, eller som det heter i restaurangbranschen “för många kockar”. Så blev det i detta fall. En ok lösning där “alla får vara med” men inte i närheten av ursprungstanken. En kompromiss helt enkelt…

[flv:http://sothisiswhy.com/wp-content/uploads/2010/11/SIRIUS.flv 600 337]