Musikvideo för Raubtier

Nu var den äntligen lanserad. Tog sitt lilla tag att få klart den, men nu ska det vara klart. Realise fest igår i Uppsala. Jag är speciellt nöjd med fightingscenerna i slutet av videon och det var kul att regissera en lite större scen med mycket människor. Nu är de bara ut och leta efter något nytt spännande musikvideo projekt.

Raubtier – Musikvideo from sixon on Vimeo.

tre tunga filmer

Har sätt några riktigt bra filmer Black Swan, 127 timmar och Biutiful. Se dem om ni får möjlighet!


Två musikvideos

Jupp, en som jag regisserade på väldigt kort tid. Blev inspelning under en halvdag med Regina Lund och en där jag var med och höll i kameran (live filmning). Måste säga att jag gillar text effekten på The Mist of Avalon låt, riktigt nice!

Sedan var det dags för ett Vimeo konto, har ju tidigare hållit mig till Youtube eller egna spelare men efter att ha njutit av HTML5 på IPADen via Vimeo var jag fast. Så nu måste jag få upp lite filmer.

All over my body – Regina Lund from sixon on Vimeo.

Mellandagsnöje

Varit lite dåligt med bloggande i mellandagarna men de är för att jag roat mig med att testa en massa liveutrustning. Har testat Tricasters nya modell TCXD850. Jag tittade på Tricastern för första gången på IBC mässan i Holland för ca 5 år sedan och då var jag inte speciellt imponerad. Men denna variant var något helt nytt. Körde flera kameror i både full HD via HD-SDI, vissa via composit i SD osv. Körde video material i H264 full upplösning, spelade in och streamade. Allt detta och ändå så kändes inte utrustningen speciellt belastad. Den tuggade på och reaktionstiden på allt man gjorde var grym. Kändes verkligen genomarbetad.

850 har 8 ingångar med, HD-SDI, component eller composit. Du har möjlighet att bygga dinavirtuell sets enligt tidigare modeller och med deras LC-11 (switch controller) så får man full koll på allt material via enkla tryckningar. Förstod att det var en ny uppdaterad variant av denna på väg med inbyggd styrning för remote kameror.

Om man ska klaga lite så hittade jag egentligen ett par saker. Jag som är FCP användare är väl inte jätte förtjust att det högupplösta formatet som den sparar i är mpg2 i och för sig i 4:2:2. Men det gör det mer eller mindre omöjligt att editera direkt utan att konvertera materialet.
Vidare så körde jag 720/25P och fick då ett mycket intressant problem där det förstörde ljudet. 1080, SD och 720/50P gick fint. Så antar att våra kära amerikaner glömde något i programmeringen när de jobbade med PAL delen. Antagligen något som går att fixa.
Sedan så var det priset som gick upp en hel del jämfört med andra modeller, men osökt så utgår jag ifrån att denna prishöjning är motiverad och att denna apperatur nu verkligen är PRO.
Avslutningsvis så tror jag man måste investera ca 50-100 tkr till för att verkligen få en fulländad utrustning ordentligt stationerad i ett case med nödvändiga komponenter så som AJA KI Pro för att spela in materialet så jag som mac användare kan redigera det.

Men allt som allt är jag imponerad, känns som en stabil lösning och de känns verkligen som de har twekat till gränssnitt och bara tagit med sådant som verkligen fungerar, vilket är underbart!

Om familjen Alfredson

Såg detta lilla mysiga program i helgen på SVTplay. I mellanåt så glänser svenskfilm till och denna familj har ju verkligen glänst. Så får du en timme över gå in och titta på Alfredson och söner på SVTplay (klicka på bilden).

Underbart snyggt

ShapeShifter from Charlex on Vimeo.Man blir tårögd, snyggt jobbat Charlex!