Fota, snabba resultat

Igår hade syster 25-års kalas (ja de är hon i rött på bilderna) och där på plats hade vi ett liten uppställning för “mingel” bilder, några blixtar, softbox, 5D, en fond och lite stativ. Fan va kul de är när man gör något på kvällen och kan gå upp morgonen efter och göra klart det! Allt som oftast i alla filmprojekt man jobbar med så är de ju så långa processer så de är gott med dessa små och snabba projekten där man snabbt får ett resultat.

Ljus, ljus och mera ljus

Har haft två veckors semester och har hållit mig borta från jobb så gott jag har kunnat. Har dock tjuvläst en liten fin bok som heter Set Lighting Technician’s Handbook. Mycket trevlig bok med ca 500 sidor om olika lampor och ljussättnings tekniker. Kan verkligen rekommendera denna bok om man är intresserad av ljussättning.

Inspiration

Har hört om Trolljegeren från höger och vänster men de har aldrig blivit av att jag sett den förrän förra veckan. Riktigt inspirerande, en ungefärlig budget på 20 milj NOK och en riktigt bra film. Ta och hyr den om ni får chansen!

Snabba resultat

De är skönt att fota ibland. Du åker ut, lite utrustning, knäpper dina bilder, pratar med personen i fråga och åker därifrån, plockar upp dina bilder hemma, väljer ut, fixar till dem och du är klar. Jäkligt tacksamt med dessa snabba resultat. Idag fotade jag en konstnär som jag känner sedan tidigare och fick se hans nya utställning. Alltid lika inspirerande.