Lightroom + redcine –

Två program denna natt… Skulle snabbt fixa till några bilder, dock så behövde några av dem skevas till och detta kan man ju tyvärr inte göra i Lightroom. Jag har i princip aldrig använt Lr och känner mig positivt överraskad. Lätt att jobba med, relativt snabbt att få se bilderna i någorlunda kvalitet. Sedan var de bara att exportera dem direkt till PS och skeva till dem och sedan tillbaka till Lr. Riktigt smidigt. Just nu sitter jag också parallellt och väntar på Redcine, de materialet jag filmade idag håller ja på att konvertera till ProRes…. fan va segt de är. Gillar inte heller interfacet på Redcine även om de blivit jäkligt mycket bättre. Men de som sagt är värst är tiden de tar att konvertera materialet…

Life Science…

Vi på Populate gjorde denna lilla film under sommaren. Ursprungsidéen som presenterades var att jobba med procent, Hollywood 1% of the world film industry…. Stockholm-Uppsala 1% of the worlds Life Science industry. Kommunikativt hade ett sådant budskap varit mycket starkare men tyvärr så strandade vi att hitta tillräckligt tydliga siffror för att underbygga det. Så detta blev resultatet.

gröna rör

I veckan har vi jobbat med chroma material som vi filmade innan föregående helg. De var första gången jag provat gröna lysrör i Kino Flo lamporna. De blev magiskt grönt i hela rummet, var lite orolig att vi inte skulle lyckas skärma av allt ljus från vår skådis, men med en massa svarttyg och flaggor lyckades de bli förtjusande bra.