Regissera Bill Clinton

Ja, nästan i alla fall. Ja hjälpte till med en reklamfilm för Solidarfond.se Idéen som byrån hade med sig handlade om Bill Clintons klassiska uttalande om Lewinsky-affären. Så för att få till det med rättigheter att använda rösten var vi tvungna att ta in en imitatör och göra en nyinspelning. Mycket spännande, se resultatet nedan.

Kund: Solidar

Reklambyrå: Wjos
Projektledare: Benny Johnson,
AD: Elisabeth Årbrandt
Copy: Mia Öström

Produktionsbolag: Populate
Producent: Ehsan Nasari
Produktionsledare: Madeleine von Sivers
Regissör: Peter Mattsson
Ljudtekniker: Johan Eckeborn
Prod ass/runner: Tim Vågbratt
Post: Populate
Postproducent: Peter Pamlenyi
Offline: Ivan Romero

Bill: Indy Neidell

Snart är den här

Den 3 november så släpper Red sin nya lillebror till Red one och Epic:en, Scarlet. 3K med minst 120 bilder per sekund. Antagligen i prisklassen någonstans mellan 50-100 tusen kr beroende på vilka add ons man ska ha. Skulle kunna vara något för en annan som filmar alla hobbyprojekt på sin 5D, så de kanske blir en uppe sittar kväll denna vecka så man får fatt på en innan alla är slutsålda för närmsta året… Nedan finns de en liten film filmad på Scarlet med 120 fps.

RED Scarlet 8x Fixed 120fps clip from Ambig on Vimeo.

Du slipper ställa skärpan

det kan du göra i posten. Jag skrev tidigare om denna teknik som företaget Lytro har tagit fram men nu finns den första kommersiella produkten. Kamerans lins registrerar ljusfält vilket traditionella kameror inte klarar av och genom denna teknik kan du helt enkelt sätta skärpan var du vill i efter redigeringen av bilderna. Mer om produkten och tekniken kan du läsa här.

Nedan är ett exempel tagit från en av deras kameror, klicka på bilden för att se hur skärpan ställs om där du klickar.

Nu är det bara att vänta och se när första professionella filmkameran kommer med denna teknik…

Nytt sätt att addera 3D objekt i stillbilder

Väldigt häftig forskning på hur man genom en programvara möjliggör att man kan lyfta in 3D objekt i en stillbild. Nåväl de är väl inget nytt, men de som är nytt är att programvaran hjälper en att kalkylera ljuset som faller genom rummet, skuggor, geometrin osv. Se filmen eller gå in på http://kevinkarsch.com för abstract på deras forskning.

Mera musik

Fantastiskt bra sida om man diggar hantverket att göra filmmusik:
http://soundworkscollection.com/

Se till att titta på “The Sound of real steal” film, väldigt inspirerande.

SoundWorks Collection: Sound One Studios from Michael Coleman on Vimeo.

Musik är fan allt

Så jävla tungt, visst inte bästa produktion och lite cheezy men de gungar bra! Största respekten för duktiga kompositörer som kan lägga musik för hela filmer.

Läs mer om Rob här:
http://www.robpowersmusic.com/

En animation

Vi började göra denna animation i våras och blev klara under sommaren. Kunden är mycket nöjd men jag känner själv att jag skulle velat lagt lite mer kärlek på vissa delar, men de kanske är en regissörs fåfänga (som jag fick höra här om dagen) som slog in 🙂

“CutOut”

Suttit och redigerat Spanienserien här på kvällen och har tagit små pauser. Första pausen så började jag leta efter skön 50-60 tals musik som man kan ha som inspiration och veva in för känslan i klippningen och den lyckligt lottade som ska skapa musiken till serien. Andra pausen blev nu på slutet då jag började leka lite med “cutout” effekter. Tanken är att presentera huvudkaraktärerna lite likt introt på RocknRolla. Såhär långt kom jag med skissandet,

Och så här ser Rocknrolla introt ut

Hösthälsning

Vi på Populate har ju haft en liten tradition när tid finns att avsätta en dag och göra en liten film för egen räkning. Bra för kreativiteten och kul för sammanhållningen. Detta är vår hösthälsning

Nytt ljus beställt

Ska bli jäkligt kul att se om de funkar lika bra som jag hoppas! Dagsljus kalibrerat ljus som går på energisparande lampor, allt med softbox och ett skönt ljus monterat på boom. Återkommer om de är lika bra som de ser ut i specen!

Spanien


En trevlig liten strypscen från andra inspelningsdagen

Har nu gått några veckor sedan man kom hem från Spanien och man har sakta börjat smält alla intryck och kunnat börja tagit tag i redigeringen på riktigt. De är mycket man bär med sig efter en sådan intensiv tid. Klassiska är ju projektledning. Ca 20 personer i ett antal olika bilar i ett land man inte hittar i och ett 20-tal olika inspelningsplatser. Hade en diskussion senast igår om projektledning och jag vet inte hur väl man kan planera ett projekt… I de militära fick man lära sig att planen håller till första sammandrabbningen och jag tror de är lite samma sak i filmvärlden, allt går att planeras ända fram till att man ska filma första bilden, därefter är det bara att improvisera, var kreativ och lös problemen. Det som kändes verkligen spännande från mitt perspektiv var att man hade chansen att utveckla karaktärrena och skåisarna fick en chans att under en längre tid att komma in i rollen. I de flesta projekt jag jobbat med så kastas man in och får i bästa fall en dag på sig att göra en 45 sek lång reklamfilm. De finns inte utrymme och oftast behövs de inte fördjupas något i karraktärerna, de behöver inte fatta varifrån de kommer, vem de är och varför de är här. Men denna gång hade vi 10 dagar på oss att alla komma in i våra olika roller, de var jäkligt kul!
Nu är det redigering av allt material som gäller och flytta projektet framåt!

Raw materialt som de ser ut i RED:en

3 nya reklamfilmer

De är fan inte enkelt att regissera dialog på 25 sek. Att under dessa sekunder sätta karaktärerna och få dialogen att funka är utmanade men riktigt kul. Tycker själv att de gick fint.