Nya lampor

För ett par veckor sedan köpte jag några budget lampor och har nu testat runt dessa lampor från http://www.smick.co.uk/ ganska hårt. Här är några exempel bilder.

Använde B-ljuset vid stillbildsfoto:

Vid intervju, objektet är ljussatt med Smick lamporna, bakgrunden med annat ljus:

Klippbild med jib, smick användes för att belysa handen och objektet, en varmlampa i bakgrunden:

Greenscreen, Smick lamporna användes som front och bakljus:

 

+
Tycker att de ger ett jätte fint ljus och skönt att de är dagsljus balanserade. De varnade lite på hemsidan att de kan sticka lite i färgtemperaturen men jag tycker med mina ögon mätt att det ser mycket bra ut och de var lätt att kombinera med annat ljus. Älskar boom stativet så man verkligen kan få in ett over head ljus på ett enkelt sätt på location inspelningar.


De är ju billiga och det känns ju också i kvaliteten, lite plastiga helt enkelt och det är samma sak med stativen. De största problemet med denna typ av lampor är ju att själv glödlampan är väldigt stor och otymplig och det finns inget lätt och bra sätt att förvara lamporna riggade. Detta innebär att man måste skruva ur alla lampor mellan användning…

Ont i magen

fick man av denna film, men den var riktigt bra! Inte ofta man träffas så där lite extra hårt av en film, jag tycker dock oftast att det händer när man är lite oförberedd, inga förväntningar och bara låter filmen flöda igenom en. Detta är verkligen en film jag rekommenderar! Den har vunnit en uppsjö av priser i olika filmfestivaler så de är väl inte helt otippat att den skulle vara bra.