ISAC the future of allergy testing

Var med och regisserade denna film för ett företag som jobbar med allergitester. En futuristisk historia med många tryck i luften och greenscreen-filmning.

Byrå: Oddville
Produktionsbolag: Oddville/Populate
Musik: Lineout production

Att tjuvlyssna

För en massa år sedan när jag var med och startade mitt första produktionsbolag fick jag frågan av en av mina styrelsemedlemmar, en hårdnackad reklambyrå VD som varit i branschen i flera år, vad min dröm var när de kom till att driva produktionsbolag. Jag svarade att det skulle vara en jäkligt skön känsla att sitta på bussen och tjuv lyssna på några i sätet framför då de pratar och hyllar någon reklamfilmsproduktion man har gjort.

Nu är ju detta inte en buss utan en blogg men de är jäkligt kul att läsa dessa rader på http://www.absolutagronom.se/

Vi på ABSOLUTAGRONOM.SE har en förkärlek för snygga reklamfilmer och annan marknadsföring (vi är ju ändå ekonomer!). Den här välgjorda videon om DeLavals Herd Navigator hittade vi efter lite sökande på YouTube. Herd Navigator är ett analyssystem som optimerar mjölkproduktionen genom att identifiera kor som behöver speciell uppmärksamhet samt ger bonden information om vilka åtgärder som ska vidtas. Systemet förbättrar följande nyckelfaktorer inom mjölkbesättningen: fruktsamhet, mastitdetektering och ketosdetektering. Som vi brukar säga: En frisk ko är en bra ko!

En film som jag regisserade tillsammans med Populate gänget som vann Silver i worldmedia festival!

Herd Navigator – commercial from sixon on Vimeo.

Snyggt Intro

Fick chansen att se smygpremiären av The Girl with a Dragon Tatoo med allt filmfolk innan jul. Tyvärr var jag väl inte jätte begeistrad(dock verkar resten av världen vara de 8,2 på IMDB), mycket var bra men jag tyckte man missat en del med miljöerna, man hade kastat på någon kärlekshistoria och låtit Lisbeth Salander få känslor, bitvis fult ljussatt och lite andra detaljer som jag störde mig på. Men var de något jag tog med mig så var det introt, fan va snyggt! Trent Reznor (NIN) och Atticus Ross har ju verkligen levererat på musik sidan. Så nu har jag gått och väntat på att någon ska lägga upp introt i hög kvalitet på Vimeo och här är de,

“Girl with the Dragon Tattoo” Title Sequence by Blur from Motionographer on Vimeo.

What you do defines you

Så är det, det man gör blir man. Man gör en sak och sedan blir man placerad i det facket. Var iväg och fick chansen att spela in en ny spännande film för innovationsbron, vilkas uppdrag är enligt mig ett av Sveriges viktigaste uppdrag. Nämligen att hjälpa entreprenörer förverkliga sina idéer och då inte enbart med en klapp på axeln och några goda råd utan faktiskt med riktigt kapital. Anledningen att jag fick jobbet vara att jag tidigare gjort en infomercial som hade en futuristiskt look and feel. Som Batman uttryckte sig:

Några bilder från inspelningen