Kafferast i Falun

Är i Falun och hjälper till med en kort presentation av premissen till en TV-Serie (pilot). Det har byggts upp en hel stad i papper och man får verkligen respekt för filmer som Nightmare Before Christmas där de jobbade i 3 år i studion… Vi har 3 dagar. En och en halv har gått så nu börjare det bli dags att rulla kameran för första gången.


Skönt att ha datorn nära så man snabbt kan testa hur greenscreen mm. funkar.


Växer fram sakta men säkert en stad av detta oxå


En riktig gammal goding till HMI

Början av projektet


Vem skulle klara sig utan super fog

Stå bakom kameran

De brukar jag ju göra på de flesta inspelningar då jag är helt talanglös framför den. Men denna gång fick jag ratta kameran. Är ju inte som en helt ny upplevelse då jag ofta plåtar mindre uppdrag själv men denna gång fick jag verkligen jobba som en fotograf i ett större team. Var kul, man lär sig jäkligt mycket på att få vara lite på olika positioner i ett filmteam. Jag filmade handhållet med en Scarlet, första gången jag använder Scarleten (Red one och Epic har jag jobbat med förut). Körde med EF optik, det som jag märkte och jag också sätt på Epicen är att jag tycker att de båda är sämre på att hantera brus än vad gamla Red One är. De är ett digitalare och fulare brus helt enkelt. Jäkligt irriterande när det är en nyare kamera. Sedan körde jag med Canon optik som har lite för och nackdelar, men tyckte ändå att det blev ett bra resultat(har ju inte sätt slut resultatet ännu dock).

Några råa bilder från materialet, nu är de en jäkla massa post kvar då de ska animeras upp exteriörer inne i spårvagnen och animeras spårvagnar i de exteriörer bilderna.


Blev även några gopro bilder med hemmagjord snoricam, får se om de går att använda.