starstruck

Reser just nu runt i New Mexico i Usa och har lyckats snubbla in på några filminspelningar. Igår befann vi oss i Las Vegas (i New Mexico, finns flera Las Vegas här), en liten håla mitt i ingenstans och den enda kopp kaffe vi kunde hitta var i baren på stans enda hotell. Bakom bardisken satt en något dragen Tommy Lee Jones som just nu regisserar långfilmen “The Homesman”. De är på något sätt lite magi över hur amerikanarna lyckas förgylla sin filmindustri, allt de hårda jobbet syns inte alltid för oss åskådare. En annan rolig detalj var registreringsplåten på en av de stora pickupperna utanför “FXDUDE”.

Idag så var vi ute och körde runt på landsbygden och fick titta in på en annan filminspelning “Longmire”. En serie där de spelar in hela första episoden på en gång, de håller på i ca 5 månader med arbetsdagar runt 12-18 timmar. När man vandrade runt bland långtradarna av utrustning och alla människor inser man vilken annan industri detta är jämfört me lilla Sverige. Bilen som syns på bilden är en utav 6 likadana sheriff-bilar de har för olika syften. Allt sköts på RED kameror, vilket alltid får mig att le lite.

 

rigg1
En av de riggade sheriff bilarna 

 

rigg2

En av de två RED kamerorna jag såg, tror detta var en Scarlet, sedan hade de en kamera till riggad i baksätet.    

 

Den riktiga maffian

Denna lilla pilot gjordes för ett bra tag sedan. Tanken var mer att visa på konceptet och idéen till en humoristisk serie om maffiakriget över den viktigaste marknaden… kebaben!

Jag skötte kamera och klippte ihop det. Vi filmade på 5D under en kort dag och satte sedan ihop det. Se och njut 😉